Sökformulär

Utblick

Amnesty Sverige 14 september

Miljontals demonstranter kommer under den kommande veckan (15–22 september) delta i klimatdemonstrationer över hela världen. Uppmaningen till världens ledare är att snabbt få ett stopp på användningen av fossila bränslen för att förhindra att den av människan orsakade klimatkatastrofen eskalerar, säger Amnesty International idag.

Amnesty Sverige 13 september

Under det gångna året har iranska myndigheter med en enorm brutalitet försökt tysta, skrämma och slå ner på de människor som trotsat makten och gått ut på gatorna för att demonstrera och visa sitt missnöje. Hundratals personer, inklusive barn, har dödats av polis och säkerhetsstyrkor i samband med protester. Demonstranter som gripits har utsatts för tortyr, våldtäkt och utomrättsliga avrättningar.

Amnesty Sverige 12 september

Den stora efterfrågan och expansionen av kobolt- och koppargruvor i industriell skala i Demokratiska republiken Kongo har lett till tvångsvräkningar av hela samhällen och allvarliga kränkningar av mänskliga rättigheter, inklusive sexuella övergrepp, mordbrand och misshandel. Det konstaterar Amnesty International i en ny rapport idag.

Amnesty Sverige 3 augusti

I Sudan sker omfattande krigsbrott där civila dödas i avsiktliga och urskillningslösa attacker och där kvinnor och flickor utsätts för grova övergrepp.

Amnesty Sverige 19 juni

Amnesty och Läkare i Världens anmäler svenska staten till Europeiska kommittén för sociala rättigheter. Vi har granskat Sveriges samtliga 21 regioner och 129 dokumenterade enskilda fall som visar att utsatta EU-medborgare gång på gång inte får den vård de har rätt till. Sverige bryter mot sina internationella åtaganden att tillgodose alla människors rätt till vård utan diskriminering.