Sökformulär

Utblick

Sida (nyheter) 14 november

Är du yrkesverksam journalist med intresse för utvecklingsfrågor? Nu kan du söka stipendium från Hiertanämnden för studier, rapportering och granskning av biståndet.

Amnesty Sverige 13 november

-Minst 70 demonstranter och åskådare har dödats sedan januari 2015. -Journalister är utsatta. De grips eller förhörs enkom för att de utnyttjat sin yttrandefrihet eller sin mötesfrihet, de får sina licenser indragna och de blir attackerade av medlemmar ur säkerhetsstyrkorna. -109 personer har avlidit i häkten.

Sida (nyheter) 12 november

Nu ökar Sverige stödet till nordöstra Syrien. Pengarna gör det möjligt att stärka utsatta människor så att de bättre kan stå emot de kraftfulla och omskakande händelser som de utsätts för.

Sida (nyheter) 12 november

Zebrors lukt skrämmer bort farliga flugor. Och många insekter innehåller nyttiga oljor som vi borde steka vår mat i. Men vad har detta med global utveckling att göra? Precis allt, säger den etiopiska forskaren Segenet Kelemu, chef på forskningsinstitutet icipe i Nairobi.

Sida (nyheter) 12 november

Infektionssjukdomar hotar människors liv, men också individers och samhällens utveckling. Forskningsprogrammet TDR bekämpar sjukdomarna som främst drabbar människor som lever i fattigdom – tillsammans med de som löper störst risk att smittas.

Sida (nyheter) 12 november

Bland urfolken på Guatemalas landsbygd är fattigdomen och matbristen utbredd. För många kvinnor är psykiskt och fysiskt våld också en del av vardagen. Organisationen Helvetas arbetar för att ge kvinnor möjlighet att försörja sig på jordbruk – något som både ökar deras självständighet och motverkar machostrukturer.

Sida (nyheter) 12 november

Kolera orsakar nära 100 000 dödsfall varje år, främst i fattiga områden där det saknas bra vatten- och avloppssystem. Svenskt bistånd har stöttat varje steg av koleravaccinets framväxt och utveckling samt produktion och distribution.

Sida (nyheter) 12 november

Det var vår mycket uppskattade kollega Alexandra Wachtmeister som omkom vid flygolyckan i Etiopien söndagen den 10 mars. I samråd med familjen vill vi berätta om Alexandra, om den underbara person hon var och om hennes långa gärning på Sida.

Sida (nyheter) 12 november

I Bolivia uppger 76 procent av tillfrågade kvinnor att de har utsatts för våld. Länge har våldet varit dolt och inget man pratar om. Men Adela Ramos Condori jobbar för att fler ska våga anmäl

Sida (nyheter) 12 november

EuroPride 2018 hålls i Stockholm och Göteborg i juli och augusti. I många av Sidas samarbetsländer är det förbjudet att älska vem man vill. Därför kommer Sida-anställda att gå i Prideparaden i Stockholm för att uppmärksamma dem som inte själva har möjlighet att delta. 

Sidor