Sökformulär

Utblick

Amnesty Sverige 30 juli

Nästan 2 000 yazidiska barn som återförenats med sina familjer efter att ha hållits fångna av IS står inför en fysisk och psykisk hälsokris. Det konstaterar Amnesty International för i en ny rapport.

Sida (nyheter) 29 juli

Just nu pågår Pride-festivalen, som i år har flyttat ut på nätet på grund av covid-19. Sida står upp för hbtq-personers mänskliga rättigheter, både genom att medverka på Pride och genom att stödja insatser för hbtq-personers hälsa och levnadsvillkor i våra samarbetsländer. 

Sida (nyheter) 29 juli

– Behoven som fanns före coronaepidemin har inte tagit paus. Det vi gör nu ska länderna ha nytta av även efter covid-19, säger Åsa Andersson, verksföreträdare för hälsofrågor på Sida. Ett starkt hälsosystem gör ett land bättre rustat att stå emot utmaningar som naturkatastrofer eller andra hot mot hälsan.

Sida (nyheter) 29 juli

För att stoppa den globala coronapandemin och begränsa konsekvenserna behövs globala lösningar och samarbeten. Sida växlar upp och ställer om arbetet för att möta epidemins svåra utmaningar.

Sida (nyheter) 29 juli

Sexuellt våld används som ett vapen i krig och konflikter världen över. Team of Experts hjälper stater att ställa förövare till svars – och ge upprättelse åt överlevare. Ett arbete som resulterat i flera viktiga domar.

Sida (nyheter) 29 juli

Allt fler människor anklagas för förräderi i Ryssland och invånarnas insyn i och möjlighet att påverka politiken begränsas av nya lagar. Föreningen Team 29 kämpar för den hotade informationsfriheten – både i domstolarna och bland allmänheten.

Sida (nyheter) 29 juli

Forskning som hjälper oss att bekämpa fattigdomen får Nobelpriset i ekonomi 2019. Prisvinnarnas arbete har spelat en stor roll för biståndsarbetet – och gett direkta resultat i människors liv.   – Metoden har gjort det möjligt att med mer säkerhet säga när biståndet fungerar eller inte fungerar, säger Susanna Gable, chefsekonom på Sida.

Sida (nyheter) 29 juli

Klimatmötet i Madrid är igång och Sida är på plats. Sida arbetar för att hög- och låginkomstländer ska kunna delta på lika villkor i klimatförhandlingarna, och för att utvecklingsländer ska kunna beräkna, rapportera och verifiera utsläpp av växthusgaser.

Sida (nyheter) 29 juli

Av de människor i världen som lever i fattigdom, är människor med funktionsnedsättningar särskilt utsatta. Sida går därför nu in med ett nytt stöd till FN:s partnerskap för personer med funktionsnedsättningar.

Sida (nyheter) 29 juli

Det går inte längre att odla grönsaker i Chingola, och de som tvättar sig i vattnet får utslag. Med Sidas stöd har Swedwatch granskat kopparindustrin i Zambia. En industri som är oumbärlig för landets ekonomi – men som ger stora konsekvenser för människor och miljö.

Sidor