Sökformulär

Utblick

Amnesty Sverige 29 mars

Mexican human rights defender Malú García Andrade bravely and tirelessly fights femicide, the murder of women simply because they are women. She is awarded the 2023 Per Anger prize – the Swedish Government’s international prize for human rights and democracy.

Amnesty Sverige 29 mars

Den mexikanska människorättsförsvararen Malú García Andrade arbetar modigt och outtröttligt mot femicid, mord där kvinnor dödas just för att de är kvinnor. För det får hon den svenska regeringens internationella pris för mänskliga rättigheter och demokrati, Per Anger-priset.

Amnesty Sverige 28 mars

Trots klimatnödläget har Sverige tagit ett steg tillbaka i sitt klimatarbete. Klimataktivister som ägnat sig åt civil olydnad dömdes oproportionerligt hårt. Beslutet att ge grönt ljus till en gruva i Gállok visar på bristande respekt för urfolksrätten. Sverige är det enda landet i Norden utan en könstillhörighetslag som bygger på självbestämmande. Det säger Amnesty årsrapport 2022 om Sverige.

Amnesty Sverige 28 mars

Det internationella samfundets har misslyckats att samverka för att konsekvent tillämpa mänskliga rättigheter och universella värderingar. Nu mer än någonsin behövs ett regelbaserat internationellt system som grundas på mänskliga rättigheter och som gäller för alla, överallt. Det konstaterar Amnesty International i sin årsrapport 2022.

Södra Afrika Idag (Afrikagrupperna) 9 mars

Ta hand om ert trapphuset, trappstädning för en renare miljö. Trappstädning Stockholm är en tjänst som erbjuds av professionella städföretag i Stockholm. Dessa företag specialiserar sig på att städa trappor och gemensamma utrymmen i flerbostadshus, butiker och lokaler, kontorsbyggnader, sjukhus och andra offentliga byggnader. Trappstädning är en viktig del av underhåll av fastigheter. Många företag anser att trapphuset ger det första intrycket varför det är en viktig del att hålla rent när man får besök av viktiga kunder. En välstädad trapp upplevs som trevligare för medarbetarna samt de som... Läs mer

Södra Afrika Idag (Afrikagrupperna) 3 mars

En redovisningsbyrå i Solna är en viktig partner för företagare i denna del av Sverige. Antalet unika företag är omkring 9500 där de flesta är små och mellanstora företag.  Med hjälp av en kunnig och pålitlig redovisningsbyrå kan företagare fokusera på sin kärnverksamhet och låta experter hantera allt det administrativa som för bokföringen. Vad gör en redovisningsbyrå i Solna? En redovisningsbyrå i Solna kan hjälpa företagare med en rad olika uppgifter, inklusive bokföring, momsredovisning, lönehantering, fakturering, deklarationer, bokslut samt årsredovisningar. Byrån kan också ge råd om... Läs mer

Södra Afrika Idag (Afrikagrupperna) 13 februari

Sveriges Centralbank, Riksbanken, har tagit beslut om att höja styrräntan med 0,5 procentenheter och att börja med försäljningar av statsobligationer i april. Detta beslut tas som en åtgärd för att begränsa den ekonomiska tillväxten och förhindra inflation. Riksbanken har förklarat att de tror att den ekonomiska aktiviteten kommer att fortsätta att växa under de kommande åren, och att det är viktigt att vidta åtgärder för att begränsa denna tillväxt för att förhindra att inflationen blir för hög. Försäljningen av statsobligationer innebär att Riksbanken kommer att sälja obligationer som den... Läs mer

Södra Afrika Idag (Afrikagrupperna) 12 februari

För att ha en god likviditet i bolaget 2023 bör ni tänka på följande: Få kontroll på pengaflödet / cash flow: Följ noga cash flow-förloppet för att se till att det finns tillräckligt med kontanter tillgängliga för att betala räkningar och sköta affärsverksamheten. Minska skulder: Försök att minimera skulderna genom att förhandla om betalningsvillkor med leverantörer och hantera krediter på ett ansvarsfullt sätt. Förvalta tillgångar effektivt: Säkerställ att tillgångar som inte används omsätts och överväg att sälja de tillgångar som inte längre är nödvändiga. Detta kan vara exempelvis mobiler... Läs mer

Amnesty Sverige 8 februari

Thailändska myndigheter har arresterat, åtalat, övervakat och trakasserat barn som har deltagit i de senaste årens stora demonstrationer för demokrati. Det konstaterar Amnesty International i en ny rapport som släpps idag. Amnesty kräver att åtalen läggs ner och att myndigheterna slutar trakassera barn som deltar i demonstrationerna.

Amnesty Sverige 1 februari

Israeliska myndigheter måste upphöra med apartheidsystemet som orsakar så mycket lidande och blodspillan, säger Amnesty International idag. Sedan organisationen för ett år sedan lanserade en stor kampanj mot apartheid har israeliska styrkor dödat nästan 220 palestinier, varav 35 personer dödades enbart i januari 2023.

Sidor