Sökformulär

Chilebulletinen 1974:5

Utgivare: Chilekommittén
Tidskrift/källa: Chilebulletinen
Nummer: 1974:5
År: 1974
Språk: sv
Rättigheter: Creative Commons Erkännande-Ickekommersiell-Inga bearbetningar 2.5 Sverige
Fil: chilebulletinen_1974_5_cc.pdf (5.06 MB)
11 september-kampanjen.
Den elfte september har det gått ett år av diktatur och förtryck i Chile. Pinochet-juntans terror har varit brutal och skoningslös och konsekvent inriktad på att krossa den chilenska arbetarklassens politiska och fackliga organisationer.
Men gorillorna har inte lyckats i sitt uppsåt. Det chilenska folket fortsätter och intensifierar sin kamp mot diktaturen. Motståndet tar sig alltmer aktiva och organiserade former.
Det är inom Chile som motståndskampen utspelas. Det är inom Chile som våra kamrater dagligen riskerar sina liv i kampen mot Pinochets och Nixons förtryckarregim. Men den internationella solidariteten är i dag lika viktig som någonsin.
I Sverige kommer Chilekommittdn att ytterligare intensifiera sitt solidaritetsarbete med det kämpande chilenska folket. På årsdagen av kuppen kulminerar höstens första riksomfattande kraftsamling. Chilekommittdns elfte september-kampanjs konkreta utformning på varje enskild ort bestäms av de olika lokalkommittderna, men kampanjen kommer överallt att präglas av tre genomgående paroller:
• EN MILJON TILL MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Chilekom- mitténs insamling är hittills uppe i drygt 360 000 kronor.
Vårt mål är att så snart som möjligt kunna överskrida en miljon.
• BOJKOTTA JUNTANS KOPPAR. Chilekommittdns förra bojkottaktion ledde till att Hamnarbetarförbundet solidariserade sig med den chilenska motståndskampen och vägrade att lossa juntans koppar. Den här gången hoppas vi att även de hamnarbetare som är anslutna till Transportarbetarförbundet sluter upp.
• FRIGE DE POLITISKA FÅNGARNA. Tiotusentals människor sitter fortfarande fängslade i juntans koncentrationsläger och tortyrkammare. Dödsdomar fortsätter att utfärdas, den dagliga tortyren fortsätter att skörda nya offer. Arbetarklassen förvägras fortfarande all rätt till fackliga och politisk organisering. Våra protester mot juntans avskyvärda brott får aldrig tystna.
Stöd motståndsrörelsen!
Bojkotta juntans koppar!
Protestera mot gorillornas blodiga förtryck!
Isolera juntans representanter i Sverige!
Bekämpa imperialismen!