Sökformulär

Blockaden mot Gazaremsan 2007-

"Vi har lärt oss att göra motstånd utan vapen"

Upphovsperson: Wester, Anna
Medarbetare: Wester, Anna (foto)
Utgivare: Palestinagrupperna i Sverige
Tidskrift/källa: Palestina Nu
År: 2011
Ämnesord: Blockaden mot Gazaremsan 2007-, Ockupationer, Palestinafrågan, Palestinier, Israel, Palestina
Eman Sourani, en 22-årig kvinna, berättar om livet som ung i Gaza. Det är ett liv som har kantats av avsaknad av trygghet, bombanfall och utegångsförbud. Hon säger att den unga generationen aldrig kommer att sluta kämpa för rättvisa och att de har lärt sig göra motstånd utan vapen.

"Vi ville globalisera intifadan"

Upphovsperson: Wester, Anna
Medarbetare: Wester, Anna (foto) | Freegazaorg (foto) | Kamaratos, Yota (foto) | Free Gaza (foto) | Ormestad, Catrin (foto)
Utgivare: Palestinagrupperna i Sverige
Tidskrift/källa: Palestina Nu
År: 2010
Ämnesord: Palestinafrågan, Al-Aqsa-intifadan 2000-, Blockaden mot Gazaremsan 2007-, Sociala och politiska aktivister, Palestina, Israel
Huwaida Arraf var med när den andra intifadan bröt ut. Hon ville ta tillvara på erfarenheterna från de den första intifadan, därför bildades International Solidarity Movement. Tanken med den var att globalisera intifadan, ge internationellt stöd till ickevåldsmotståndet. Huwaida har också engagerat sig i Frihetsflottan genom organisationen och var med på den när den stoppades brutalt av Israel 2010 på internationellt vatten.

Efter försöket att bryta blockaden mot Gaza

Upphovsperson: Mankell, Henning
Medarbetare: Bergman, Lina (foto)
Utgivare: Palestinagrupperna i Sverige
Tidskrift/källa: Palestina Nu
År: 2010
Ämnesord: Blockaden mot Gazaremsan 2007-, Israel, Palestinafrågan
Efter den israeliska marinens angrepp mot den lilla armada av fartyg som försökte bryta den illegala blockaden av Gaza, upplevde Henning Mankell främst två reaktioner som var oväntade. Den ena var att det fanns en så stark opinion mot blockaden i Israel. Den andra var att hans judiska vänner tog avstånd från honom och kallade honom antisemit.