Sökformulär

Internationell solidaritet. Volontärer

Biståndsarbetet blev till bok

Upphovsperson: Karlsson, Lisa
Utgivare: Latinamerikagrupperna (tidigare UBV, Utbildning för Biståndsverksamhet)
Tidskrift/källa: Röster från Latinamerika
År: 2016
Ämnesord: Latinamerikagrupperna, Internationell solidaritet. Volontärer, Chile, Biografier
När Pinochet tar makten i Chile 1973, tvingas den svenske UBV-arbetaren Kjell Wigers att lämna drömmarna om utveckling i spillror. Efter fyra decennier återvänder han och skriver boken Chile – 40 år senare.

Brigadrapport. Vi borde bli mer som Kuba!

Upphovsperson: Siri Nuottaniemi
Utgivare: Svensk-Kubanska Föreningen
Tidskrift/källa: Tidskriften Kuba
År: 2016
Ämnesord: Kuba, Sverige, Internationell solidaritet. Volontärer
Under tre brigadveckor över jul och nyår delade vi tiden mellan studiebesök och arbetsdagar, då vi målade på en skola. På rasten i kafeterian träffade vi mycket samtalsvilliga elever. En kille med gitarr började spontant spela och en annan sjöng, otroligt duktiga, alla verkar gilla musik och dans. Vi var med när lärarna hyllades på Lärarnas dag, besökte ett kooperativ och sprang med kubanska elitidrottare i en tävling från grannbyn till lägret. Sammanfattning: vi borde bli mer som Kuba!Rapport från 1a Majbrigaden 2015

Upphovsperson: Betty Möller
Utgivare: Svensk-Kubanska Föreningen
Tidskrift/källa: Tidskriften Kuba
År: 2015
Ämnesord: Kuba, Sverige, Internationell solidaritet. Volontärer
De var 220 deltagare från 21 länder i alla världsdelar som arbetade i jordbruk och trädgårdar utanför Havanna. De deltog i miljondemonstrationen 1 Maj i Havanna, en upplevelse för livet. Mitt under marschen kom ett störtregn men ingen lämnade tåget. Sedan deltog de i Internationella Solidaritetsmötet med De 5. När Tony från Storbritanniens Cuba Solidarity Campaign talade om känslorna vid frigivningen av De5 var inte ett öga torrt. Sedan blev det rundtur till Santa Clara och Chemonumentet, sedan Grisbuktens museum och ett dopp i Karibiska havet. Tillbaka på brigadlägret fick vi träffa flera av de stora folkrörelserna.