Sökformulär

Intervjuer

Vad säger Kubas nya president, Miguel Díaz Canel?

Utgivare: Svensk-Kubanska Föreningen
Tidskrift/källa: Tidskriften Kuba
År: 2018
Ämnesord: Kuba, Samhälle, politik, Intervjuer
I intervju med Patricia Villegas, TeleSur 180917

I en flera timmar lång intervju talar Díaz Canel om sitt uppdrag. ”Det ger mycket att tänka på för att leva upp till förväntningarna, alla i ansvarsställning måste regelbundet redovisa sitt arbete för väljarna, ständigt knyta an till och samtala med folk, det är vårt viktigaste arbetsredskap, medielandskapet måste aktualiseras för dubbelriktad samtalskultur. Han tog upp grundlagsdebatten, decentraliseringen till kommuner och län, ungdomens betydelse, vaksamhet mot fienden mm. Ett sammandrag på svenska av en första del finns på www.svenskkubanska.se, och av hela intervjun på www.efolket.se.

Türker Soukkan: Tatarerna har alltid varit utsatta för andra språk

Upphovspersoner: Persson, Ola | Persson, Henrik
Utgivare: Fjärde Världen
Tidskrift/källa: Fjärde Världen
År: 2014
Ämnesord: Intervjuer, tatarer, Kulturell identitet och gemenskap, Ursprungsfolk och mångfald
Türker Soukkan är jurist och född i Sverige. Men hans ursprung är tatariskt. Hans far var Sveriges första imam. Här berättar han om en okänd tatarisk historia i Sverige, och om situationen för tatarerna i världen.

Möten med fantastiska människor !

Upphovsperson: Blakeslee, Joy
Medarbetare: Rothenborg, Malin (översättning och foto)
Utgivare: Svenska Tibetkommittén
Tidskrift/källa: Tidningen Tibet
År: 2014
Ämnesord: Tibetaner, Kulturmöten, Intervjuer
Joy Blakeslee är författare och lärare, specialiserad inom mänskliga rättigheter, historia och läs- och skrivkunnighet. Hon lever i södra Kalifornien och har arbetat inom medborgarrättoch som lärare för utbildningsdepartementet i New York. Blakeslee har besökt Indien många gånger och är djupt imponerad av styrkan, viljekraften och andligheten hos det tibetanska folket. På uppmaning av Dalai Lama skrev hon boken ”Ama Adhe: The Voice That Remembers” som publicerades första gången 1997. Här är hennes historia om hur det tibetanska folket fick sin plats i hennes hjärta.