Sökformulär

Tidningen Tibet

Tibet – den tredje polen

Medarbetare: Månsson, Gustav (översättning)
Utgivare: Svenska Tibetkommittén
Tidskrift/källa: Tidningen Tibet
År: 2012
Ämnesord: Tibet, Klimat och klimatförändringar
Tibet Third Pole är ett initiativ från International Tibet Support Network och Tibet Justice Center med flera. Kampanjen startades för att informera FNs klimatförhandlare i Köpenhamn om den ekologiska krisen i Tibet och hur den påverkar de tibetanska nomaderna. Idag består Tibet Third Pole av tibetanska, kinesiska och västerländska forskare, utvecklingsspecialister och kampanjarbetare, och fler än 170 supportgrupper runt om i världen. Nedan följer ett utdrag från en International Campaign for Tibet (ICT)-rapport som förklarar den ekologiska krisen i Tibet närmare och varför Tibet Third Pole-kampanjen behövs.

Den ständigt viktiga frågan till Kinas regering: Var är den rätta Panchen Lama? – Och därför vill Kina kontrollera tibetanska lamors reinkarnationer

Upphovsperson: Körling, Mia
Utgivare: Svenska Tibetkommittén
Tidskrift/källa: Tidningen Tibet
År: 2012
Ämnesord: Tibet, Svenska Tibetkommittén, Protester
I ett regnigt Stockholm den 25 april 2012 samlades Tibetan Community in Sweden med Svenska Tibetkommittén och ett fåtal tappra supportar för att genomföra en ljusceremoni för den 11:e Panchen Lama Gedhun Choekyi Nyima som fyllde 23 år samma dag. Panchen Lamorna är de näst viktigaste reinkarnerade andliga ledarna i Tibet. På Sergels Torg fladdrade gula, svarta och vita ballonger för att fira Hans Helighets födelsedag, på marken framför kulturhuset stod också skrivet med ljus: ”CHINA WHERE IS PANCHEN LAMA?”.

Europaparlamentet kräver en speciell EU-samordnare för Tibet

Medarbetare: Körling, Mia (översättning)
Utgivare: Svenska Tibetkommittén
Tidskrift/källa: Tidningen Tibet
År: 2012
Ämnesord: Tibet, EU, Utrikespolitik
I en slagkraftig resolution för mänskliga rättigheter i Tibet, kritiserade Europaparlamentet den 14 juni 2012 Kina för dess fortsatta brott mot mänskliga rättigheter i Tibet. EU: s utrikespolitiske talesman Catherine Ashton uppmanades att utse en särskild EU-samordnare för Tibet.

Sidor