Sökformulär

Saudiarabien

Jemen bombas

Upphovsperson: Persson, Henrik
Utgivare: Fjärde Världen
Tidskrift/källa: Fjärde Världen
År: 2015
Ämnesord: Krig, Krigsförbrytelser, Vapenhandel, Jemen, Saudiarabien, Sverige
Fjärde Världen fick material nyligen via de jemenitiska flyktingar i Sverige som var med på Nordiska fredssamtal i Degerfors. Där dokumenteras omfattande flygterror mot civilbefolkningen i Jemen, utförd av saudiskt flyg under april och maj. Bland annat verkar flyktingläger inom landet ha bombats, ett klart krigsbrott.

Bin Ladin Groups jordbruksinvestering i Merauke

Upphovsperson: Amahorseja, Hendrik
Tidskrift/källa: Merdeka & ÖsttimorInformation
År: 2008
Ämnesord: Saudiarabien, Indonesien, Investeringar, Västpapua, Jordbruk
Indonesiens jordbruksminister, Anton Apriyantono,
meddelade den 12 augusti att han tillsammans med president Susilo Bambang Yudhoyonos speciella sändebud för Mellanöstern, Alvi Shihab, hade hållit samtal med Bin Ladin Group, som representerades av vice ordförande Sheikh Hassan M Bin Ladin och direktör Saudi Bin Ladin, angående deras intresse för att investera i jordbruk i området kring Merauke, som är en av de sydligaste städerna i Västpapua.

Öppet brev till al-Qaida: ”Ni mördar muslimer åt det arabiska kapitalet”

Upphovspersoner: Sulehria, Farooq | Karlström, Gunvor (övers.)
Tidskrift/källa: Internationalen
År: 2009
Ämnesord: Saudiarabien, Klassrelaterade frågor, Terrorism, Religiösa sekter och fundamentalism, Islam, Mellanöstern, Imperialism, Fascism
Farooq Sulehria skriver här ett öppet brev till al-Qaida., där han understryker att al-Qaidas ledning ska veta att ”vi blir allt fler i den muslimska världen som inser att ni dödar muslimer i muslimers namn för att säkra den arabiska marknaden åt oljedollars”.