Sökformulär

Livsmedelssäkerhet och hållbar utveckling: mat och miljö

Upphovspersoner: Björklund, Eva | T, Z | B, E
Utgivare: Svensk-Kubanska Föreningen
Tidskrift/källa: Tidskriften Kuba
Nummer: 2008:01
År: 2008
Sidnummer: 6-7
ISSN: 1402-8638
Språk: sv
Relation: http://www.svensk-kubanska.se/
Ämnesord: Kuba, Hållbar utveckling, Latinamerika, 0, Jordbruk
Rättigheter: Creative Commons Erkännande-Ickekommersiell-Inga bearbetningar 2.5 Sverige
Fil: livsmedelssc3a4kerhet.1.08.pdf (291.44 KB)
Jean Ziegler, FN:s expert på ”Rätten till mat” sedan år 2000, hyllade Kuba som ett bra exempel och föredöme för hur man kan garantera befolkningen tillgång till livsmedel. "Kuba visar kreativitet att hitta vägar att föda sin befolkning, trots de brister som orsakas av USAs snart 50-åriga blockad som kostat landet nära 90 miljarder US dollar."