Sökformulär

Den gamla fina konsten att ta vara på rester och samtidigt bli klimatvänlig

Upphovsperson: Ahnland, Liza
Tidskrift/källa: Internationalen
Nummer: 2010:05
År: 2010
ISSN: 0345-5467
Språk: sv
Relation: http://www.internationalen.se
Ämnesord: Klimat och klimatförändringar, Vatten, Mat och matlagning, Livsmedelsförsörjning, Miljöföroreningar
Rättigheter: Creative Commons Erkännande-Ickekommersiell-Dela Lika 2.5 Sverige
Fil: intis_nr5-10-mitten.pdf (231.05 KB)
Den globala matproduktionen står för närmare för 20 procent av världens växthuspåverkande utsläpp. I Sverige kasseras nästan en tredjedel av all mat - uppskattningsvis 900 000 ton onödigt matavfall produceras varje år från svenska hushåll.
Att slänga mindre mat är därför bland det mest kraftfulla du som enskild individ kan göra för att minska din klimatpåverkan.
Detta skriver Annica Triberg i sin nya spännande bok 100 sätt att rädda maten.