Sökformulär

Norden

Fira Nyårsdagen = Revolutionens 60-årsdag, med Nordiska Brigaden i Kuba!

Upphovsperson: Betty Möller
Utgivare: Svensk-Kubanska Föreningen
Tidskrift/källa: Tidskriften Kuba
År: 2018
Ämnesord: Sverige, Kuba, Norden, Internationell Solidaritet. Arbete och fritid
Varje jul/nyår är Nordiska Brigaden i Kuba. I år blir det nåt alldeles extra. Brigaden sammanfaller med Revolutionens 60-årsdag, 1 januari! Ett unikt tillfälle, en upplevelse du garanterat aldrig glömmer! Att delta på en Brigadresa är ett fantastiskt sätt att lära känna Kuba: ca tre veckor med kubanska arbetare och studenter och svenska och nordiska Kubavänner. Kostnad endast ca 6 000 kr. I det ingår kost, logi, transporter, rundresa, uppträdanden och studiebesök. Flygresan tillkommer. För info och anmälan, info@svenskkubanska.se


Nordiskt Kubamöte i Helsingfors Mot USAs blockad!

Upphovsperson: Eva Björklund
Utgivare: Svensk-Kubanska Föreningen
Tidskrift/källa: Tidskriften Kuba
År: 2015
Ämnesord: Norden, Kuba, Internationell solidaritet, Antiimperialism
Sista veckoslutet i april strålade de samman, nästan 30 företrädare för Kubasolidaritetsföreningarna i Norden: Island, Norge, Danmark, Sverige och Finland samt Irland. Och med en av De 5, Fernando González, och Nordenansvariga på ICAP, Kubas Institut för Vänskap med Folken. Den fantastiska segerglädjen över att alla De 5 nu frigivits inspirerade mötet till nya tag och stärkte samarbetet för nästa mål: Befria Kuba från USAs blockad. De kom överens om att den 17e varje månad särskilt påminna Obama om löftet att häva blockaden.
Love & Peace i Havanna 2015

Upphovsperson: Gabrielsson, Caroline
Utgivare: Svensk-Kubanska Föreningen
Tidskrift/källa: Tidskriften Kuba
År: 2015
Ämnesord: Kulturmöte och kulturutbyte, Kuba, Norden
Love & Peace gav i år 4 dagar med konserter med svenska, norska och kubanska artister som The Baboon Show (S), Honningbarna (N), The Vanjas (S), Nadja al-Malki och X Alfonso (Cuba). Konserterna hölls på FAC - Fábrica de Arte Cubano – Konstfabriken - vid den gamla järnbron, medan fredagens konsert hölls på Salón Rosado de la Tropical, en stor festplats från 40-talet. Den kvällen blev den mest välbesökta med det norska folkbandet Real Ones och kubanska rock/popfavoriten David Blancos. Sist ut var Kubas storhet X Alfonso, ett storartat avslut på kvällen.


Love & Peace i Havanna 2015

Upphovsperson: Gabrielsson, Caroline
Utgivare: Svensk-Kubanska Föreningen
Tidskrift/källa: Tidskriften Kuba
År: 2015
Ämnesord: Kulturmöte och kulturutbyte, Kuba, Norden
Love & Peace bjöd i år på 4 dagar med konserter med svenska, norska och kubanska artister som The Baboon Show (S), Honningbarna (N), The Vanjas (S), Nadja al-Malki och X Alfonso (Cuba). Konserterna hölls på FAC - Fábrica de Arte Cubano – Konstfabriken - vid den gamla järnbron, utom fredagens avslutande konsert som hölls på Salón Rosado de la Tropical, en stor festplats från 40-talet. Den kvällen blev den mest välbesökta med det norska folkbandet Real Ones och kubanska rock/popfavoriten David Blancos. Sist ut var Kubas storhet X Alfonso, ett storartat avslut på kvällen.


Fremskrittspartiet stärker sin ställning: den nya norska regeringen vågar inte ta debatten

Upphovsperson: Holmbäck, Christopher
Utgivare: SAC - Syndikalisterna
Tidskrift/källa: Arbetaren Zenit
År: 2009
Ämnesord: Rasism och främlingsfientlighet, Sverige, Partier, Norden, Danmark, Norge, Flyktingar, Migration
Norges rödgröna regering lyckades behålla makten i måndagens jämna val. Men segern kommer med en främlingsfientlig eftersmak, menar Kari Helene Partapuoli på Antirasistisk Senter i Norge. Fremskrittspartiet gick framåt i valet, stärkte positionen som Norges andra största parti och fortsätter att skärpa tonen mot asylsökande och muslimer.