Sökformulär

Miljön klarar inte din biff

Upphovsperson: Bjurman, Kerstin
Utgivare: Afrikagrupperna
Tidskrift/källa: Södra Afrika
Nummer: 2004:08
År: 2004
ISSN: 1104-5965
Språk: sv
Relation: http://www.afrikagrupperna.se/
Ämnesord: Djur, Vatten, Befolkningsfrågor, Miljö och ekologi
Rättigheter: Creative Commons Erkännande-Ickekommersiell-Dela Lika 2.5 Sverige
Fil: miljo_biff_0408.pdf (197.52 KB)
Om tjugo år blir kött kanske en lika stor sällsynthet på matbordet i de rika länderna som det är idag för många människor i Syd. Inte för att folk frivilligt blir vegetarianer utan för att världens vatten inte räcker till för köttproduktion. Det går nämligen åt i genomsnitt 9 680 liter vatten för att få fram ett kilo nötkött. För ett kg vete behövs det 1 790 liter och majs kräver ännu mindre vatten.