Sökformulär

Den gamla matkulturen överges när det stressiga stadslivet börjar

Upphovsperson: Dahl Adolfsson, Mari
Utgivare: Afrikagrupperna
Tidskrift/källa: Södra Afrika
Nummer: 2006:05
År: 2006
ISSN: 1104-5965
Språk: sv
Relation: http://www.afrikagrupperna.se/
Ämnesord: Hälsa, Kulturella seder, Städer, Mat och matlagning, Sydafrika
Rättigheter: Creative Commons Erkännande-Ickekommersiell-Dela Lika 2.5 Sverige
Fil: 5-2006matkulturen.pdf (325.79 KB)
Vad provokativt, tänker jag när jag i en artikel läser att sydafrikaner blir allt tyngre när de börjar ta efter den västerländska matkulturen. Vad är det för fel på min mat? Kött och fisk, potatis och ris, pasta och frukt och grönsaker. Gör den maten sydafrikanerna feta?