Sökformulär

Övrig ekonomi

Lovsång till Kuba som turistmål

Upphovsperson: Johansson, Oskar
Utgivare: Svensk-Kubanska Föreningen
Tidskrift/källa: Tidskriften Kuba
År: 2008
Ämnesord: Kuba, Resor och resande, Karibien, Övrig ekonomi, Övrig kultur
“Att sitta i lobbyn till Hotel Nacional de Cuba är som att se världen passera förbi”, skriver Fred Sturup i Nassau Guardian. Han berömmer den förtjusande och avslappnande atmosfären i en miljö som kan mäta sig med de finaste i världen. Han konstaterar att under första kvartalet i år tog Kuba emot över en miljon besökare, och börjar således på allvar utmana Bahamas om rollen som det stora turistmålet i Västindien. Marknadschefen på Hotel Nacional tror inte att Kuba riskerar att förlora sin speciella karaktär på grund av turismens negativa effekter.

Kuba och Belgien ökar samarbetet

Upphovsperson: Björklund, Eva
Utgivare: Svensk-Kubanska Föreningen
Tidskrift/källa: Tidskriften Kuba
År: 2007
Ämnesord: Kuba, Belgien, Övrig ekonomi
Under de första dagarna i november undertecknade Kuba och Belgien ett kultursamarbetsavtal mellan Kubas Konservatorium och Belgiens Kungliga motsvarighet. Närvarande var kubanska ministern för utländska investeringar och ekonomiskt samarbete och hennes belgiska kollega Marc Venwilghen samt Belgiens ambassadör. Det skedde inom ramen för belgiske ministerns officiella besök för att delta i Havannas internationella handelsmässa i spetsen för en stor delegation med företrädare för näringslivet m fl. Avtalet omfattar också samarbete mellan Kubas naturhistoriska museum och Belgiens kungliga institut för naturvetenskap.

Vad finns det för alternativ? Gott om folk när SAK lyfte frågan om utländsk trupp

Upphovsperson: Gabrielsson, Anna
Tidskrift/källa: Afghanistan-nytt
År: 2007
Ämnesord: Utländsk truppnärvaro, Afghanistan, Religiösa sekter och fundamentalism, Övrig ekonomi
I början av maj anordnade SAK två seminarier i Malmö och Stockholm som belyste olika perspektiv på konfliktsituationen i Afghanistan. SAKs generalsekreterare Bengt Kristiansson inledde på båda seminarierna med att ge en översiktlig bild av Afghanistan idag.

Tillbaka i Nicaragua efter tretton år

Upphovsperson: Wallin, Lasse
Tidskrift/källa: Nyheter från Nicaragua
År: 2007
Ämnesord: Nicaragua, Övrig ekonomi, Övrig politik
Ortega hade ett starkt utspel vid senaste valet. Nicaragua skulle klara sig utan IMF. Frågan är då hur han ska täcka upp stadsbudgeten som till en tredjedel är betalad av IMF?Den nya regeringen har i det längsta försökt skjuta upp förhandlingarna, förmodligen för att samla styrka på
annat håll. I första hand från Venezuela.